Tein uudenlaista ruokaa... Kuva ei kerro koko totuutta. Ennen kokouksen lähtöä pitää ruoka saada uuniin niin, että se on sitten valmis, kun tullaan nälkäisenä kotiin. Kehittelin uuden juuresruoan, joka toimittaa samalla perunan virkaa.
Tässäpä summittainen ohje. Kokeile itse.
UUNIJUUREKSET (ei ole nimeä keksitty)
Kuori ja paloittele eri juureksia. Tähän käytin bataattia, porkkanaa, perunaa, punajuuria. Jätä isommaksi paloiksi ne, jotka kypsyvät nopeimmin. Sipuli olis hyvää tähän tarkoitukseen isoina lohkoina. Huom! Punajuuri on tämän vuoden vihannes!
Lisäsin juuresten lisäksi pataan aurinkokuivattuja tomaatteja ja valkosipulia. Mausteiksi vain pippuria ja yrttejä sekä loraus (maustettua) öljyä.
Anna hautua noin kolme tuntia +150 asteisessa uunissa. Lisää suola ennen tarjoilua!
PORSAANKYLJYKSET HUNAJAKASTIKKEESSA
Jauhoata kyljykset ja paista ne kevyesti öljyssä. Siirrä kyljykset uunivuokaan. Lisää lopuksi jauhotuksesta jääneet jauhot pannulle ja ruskista ne. Lisää neste.
Mausta kastike hunajalla, ruususuolalla, pippurilla (ja soijakastikkeella) (UNOHDA KAIKKI LIEMIKUUTIOT). Lisää kokonaisia herkkusieniä sekä hillosipulia. Voit laittaa myös paprikasuikaleita antamaan väriä. Huomaa, että silmänruoka on tärkeää! Kaada kastike kyljysten päälle ja laita vuoka uuniin +150 asteeseen. Saavat olla siellä saman aikaa kuin juureksetkin. Hyvää ja mureaa oli!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti